Joan Català

Trajectòria: 

Joan Català Carrasco neix a Barcelona al 1978. Inquiet i de mirada curiosa sobre les arts plàstiques, i del moviment on el cos i / o els objectes siguin els comunicadors. Entén el fet escènic com un espai de diàleg entre l’humà, l’objecte i l’entorn, on el joc i el treball s’empasten amb les eines, les vivències i les idees que cada un vol aportar.
Sempre vinculat a l’esport, s’inicia en les arts plàstiques el 1994 a la Llotja, Escola d’Arts aplicades i Oficis artístics. Des de 1999 fins 2005 passa per diferents escoles de circ, com Carampa a Madrid, Rogelio Rivel a Barcelona i l’Escola Nacional de Circ a Moscou, per especialitzar-se en el treball dels Portes/equilibris acrobàtics (mà a mà).
Ha fet una formació paral·lela en dansa contemporània, teatre de gest i pallasso, passant per diversos pedagogs internacionals com María Muñoz i Pep Ramis(Malpelo), Michel Dellaire, IñakiAzpillaga, Àngels Margarit, Thomas Hauert, David Zambrano, entre d’altres.
Des del 2005 ha treballat en diferents teatres i festivals de tot el món amb les companyies Daraomai, Circus Klezmer, Los 2Play o Cia. Mudances-Àngels Margarit.

Col.laboracions:“Little Me” d’Eulàlia Ayguadé al festival Salmon 2012.

“Caida Libre” amb Iris Heitzinger presentat durant 2013 a Barcelona, València i Salzburg.

“You will fall again” d’Alex Pachon, curtmetratge premiat al festival internacional Fiver 2015.

El 2012 comença a desenvolupar la seva visió particular de les arts escèniques pensades per al carrer i els paisatges urbans amb l’espectacle “Pelat”, estrenat a la fira Tàrrega 2013 ,programant-se encara de manera internacional durant la temporada 2019-20. Al 2016 s’estrena “Menar” a Fira Tàrrega; segona peça creada per al carrer i els paisatges urbans. Un duet que creen juntament amb Roser Tutusaus.A dia d’avui col·labora fent de mirada externa de diverses companyies on el motor principal són les Arts del moviment.