Cie Si Seulement

Trajectòria: 

María del Mar Reyes i Hugo Ragetly es coneixen a l'Escola nacional de circ de Montreal, on es formen del 2013 al 2016, com verticalista i malabarista respectivament. D'aquesta trobada neix una forta amistat i complicitat. Compartint nombrosos valors humans i coincidint en la sensibilitat artística, decideixen treballar junts en una nova disciplina, el màstil xinès.

En acabar l'escola al 2016, passen a formar part de la companyia “Los 7 dedos de la mano” amb l'espectacle «Reversible», portat a escena per Gypsy Snider i Isabelle Chassé, dues cofundadores del col·lectiu canadenc. Aquest espectacle serà representat més de 300 vegades en una quinzena de països (el Canadà, Mèxic, França, Alemanya, Noruega, Àustria, la Xina, els EUA, etc). 

Paral·lelament a la gira internacional, Hugo i María del Mar continuen formant-se participant regularment a tallers intensius de dansa, amb companyies que els inspiren, com ara “Última vez” (Wim Vandekeybus) o “Lali Ayguadé Cie”.

A més s'interessen per la pedagogia i la transmissió de les arts del circ. Imparteixen tallers intensius de manera puntual (malabars, verticals, màstil xinès, acro-dansa), en escoles de circ professionals com l'Escola de circ Carampa a Madrid, Piste d’Atzur a França, o École de cirque de Laussane a Suïssa.

A principis del 2019 creen la Companyia Si Seulement. La companyia neix d'una necessitat de cerca, de creació i d'exploració en les arts del circ, i un fort desig de barrejar altres llenguatges escènics en les seves obres com la dansa o la música.

La primera creació és un espectacle de circ exterior titulat “Ven” que veu la llum al juny de 2019. Un format de 45 minuts per a tots els públics on Hugo i María del Mar són els autors i intèrprets de la peça, i Emmanuele Pépin, ballarina i coreògrafa, acompanya el projecte com a mirada exterior.